onsdag, maj 09, 2007

Gatsten


En sömnig och förkyld dag idag, med små små regndroppar i luften. Jag har varit med Ivar till dagis, handlat, satt på en tvätt och druckit honumgsvatten. Kroppen är lite mör efter gårdagens vedpass, speciellt ryggen. Vi hann nästan klart med klyvningen till middagen, men Urban hade gett sig den på att bli färdig och fortsatte även efter, så det blev säkert klart. Nu ligger det en stor hög med ved att trava, men det går nog ganska fort. Nu när veden är klar ska energin ägnas åt alla andra vårbestyr, växthuset och...

...GATSTEN! Vi har nämligen köpt på oss 24 kvadratmeter storgatsen på Blocket! Stenarna såldes till högstbjudande, och det blev några ringningar fram och tillbaka innan vi fick dem, till ungefär halva butikspriset. Nu återstår bara det jobbiga att få hem den. Vi ska dela köpet med Mats jobbarkompis, så egentligen är det bara 12 kvadratmeter. Vi kommer att använda den som kantsten mellan gräsmattan och smågrusytor vid växthuset och grillplatsen och vid en rabatt. Kommer att bli jättefint!

Ursprungligen har den legat på Luleås gator, men togs upp på 60-talet. Nu bor den i Rosvik, i en stenmur mellan två tomter med nivåskillnad. Muren har delvis rasat och bruket mellan går lätt att knacka bort, så det blir nog inga problem. Men sten väger ju några kilo så det blir många vändor med släp om vi inte anlitar en lastbil. Hm...någon som känner en glad arbetssam lastbilsförare som tycker om att köra sten gratis?

Inga kommentarer: