torsdag, december 06, 2007

Julmarknad

Vilket slask och regn och rusk, fy och usch! Jag halkade på bron i morse med Sixten i famnen, men det gick bra som tur var. Jag knäade och slog i ena smalbenet mot trappsteget, men Sixten fanns fortfarande i famnen, helt oberörd.

Norrbyskolan har haft julmarknad idag och egentligen skulle de ha varit ute, men det var nog ett klokt beslut att vara inne i klassrummen istället. Viktors klassrum var fyllt med stolta elever som sålde lotter, tovade stenar (jättefina!), ischoklad, prydda tändsticksaskar, målade, glittriga värmeljus, flätade nyckelringar, blompinnar prydda med torkade apelsinringar i toppen mm. Viktor höll järnkoll på lotteriets alla påsar med olika nummer. Det var
vinst varje gång - jag vann en jongleringsboll till Sixten och Ivar vann en reflex som han var jätteglad över. Sixten var helnöjd i farfars knä medan vi gick runt och tittade vad de andra hade i sina klassrum. Ivar fick korn på godis ("jag kan inte sluta tänka på godis!"), så det blev ett besök i fiskdammen och lite fika innan vi gick hem i slasket.

Inga kommentarer: