måndag, juni 30, 2008

London!

Vi är tillbaka efter en intensiv och rolig vecka i London hela familjen, inklusive kvicksilvret Sixten. Men utrustad med sele och hundkoppel gick det riktigt bra! Han vill ju inte sitta i vagnen hela tiden, hålla handen vill han absolut inte och bära honom vill varken han eller vi. Nu kunde han i alla fall få springa av sig och röra sig lite med armarna fria utan att man behövde ha hjärtat i halsgropen och ögonen ständigt på honom. Mycket nöjda med att vi tog med den och det kändes inte heller dumt som jag trodde, vi fick en del leenden och en del kommentarer, men bara positiva. Och så fick alla pojkarna ha landstingets patientarmband med namn och mobilnummer till mamma och pappa. (För vilken skräck det skulle vara att tappa bort dem i folkvimlet i ett land där de inte kan göra sig förstådda...)

Kul har vi haft! Sett staden uppifrån med London Eye, kollat in fängelsehålorna och rustningarna i en riktig borg (Towern), sett en massa rymdraketer och flygplan på Science Museum, varit på Legoland, sett läskiga hajar och fina fiskar på London Aquarium och kikat runt på det gamla krigsfartyget HMS Belfast.
Ätit grekisk, indisk, italiensk, thailändsk och just det ja, engelsk mat. Sett galna gatuartister på Covent Garden, åkt tunnelbana, röda dubbeldäckare och svart taxibil.

Bilder kommer så småningom!
Nu njuter jag av att vara hemma, kika på det som har vuxit i trädgården, tvätta och packa upp. Ta det lugnt.

lördag, juni 21, 2008

Bildrapport från växthuset




I växthuset händer det saker nu. Majsen är nu omkring 1,20 m hög och tomatplantorna håller på att bli kraftiga och har börjat att blomma så smått. Salladen svämmar över. De två gurkplantorna har länge sett lite klena ut, men nu har de äntligen satt lite fart.

Linslusen

För den som vill ta sig en titta på hur det blev när Kuriren hälsade på eller vill kolla in lite goda grillrecept kan kolla här.

fredag, juni 20, 2008

Midsommarkväll


En mycket trevlig eftermiddag/kväll med god mat och goda vänner. Åtta pojkar lekte järnet, mest ute, för kvällen blev ju riktigt fin! Sixten härdade ut fast han var trött, han ville förstås vara med dom andra killarna...

Jag var och släppte in tuppen och hönorna hos min bror när vi kom hem från midsommarfirandet hos Kicki & Roger. Jag plockade med mig några syrénkvistar och åkte förbi kyrkogården och satte dem i en vas på pappas grav på vägen hem. Solen höll precis på att gå ner. Ljus sommarnatt, det finns inget härligare!

torsdag, juni 19, 2008

Hästar med nackspärr?

Cirkusbesök igår för hela familjen (utom Sixten, som fick vara hemma med mormor och Kjell). Härligt att höra barnen kikna av skratt åt clownens klantigheter och se deras häpna uppsyn åt akrobaterna konster. Härlig stämning i tältet och skickliga artister. Fast jag tyckte lite synd om elefanterna som såg ledsna ut och hästarna som hade band från grimman och ner runt magen så att de tvingades ha nedböjt huvud. Säkert någon säkerhetsgrej, att de inte kan stegra sig eller kasta med huvudet. Men ändå, de såg så kuvade ut. Hade jag varit häst hade jag fått nackspärr.

En fin kväll, jag har varit ute och donat i trädgården. Det gäller att passa på, för det ska ju bli trist väder i helgen har de sagt. Det värsta ogräset mellan jordgubbsplantorna är borta, imorgon tänkte jag gödsla och sen sätta markväv och snitta upp så bara plantorna sticker upp. Rena och fina jordgubbar och inget ogräs! Jag vet inte om det är för sent att gödsla egentligen, men det kan väl inte skada i alla fall? (Har läst att man egentligen ska gödsla efter skörd, men vem är intresserad av att pyssla om plantorna då?)

Satte också om basilikan och thaibasilikan i större krukor, dom fick lite gödsel också. Sista kvällssolen lyste in och radion var på. Trevligt!


måndag, juni 16, 2008

Vårfest!





Linneahusets vårfest med Astrid Lindgren-tema ikväll. Ivar var utklädd till Pippi, med utstyrseln utanpå regnjackan, men det klarnade upp precis när festen började och blev en jättefin kväll! Som vanligt trevligt ordnat med tipsrunda med barn- och vuxenfrågor på sagotemat (inklusive kasta köttbullar i Karlsson på takets mun), korvgrillning och tårta. Två av tårtorna var fantastiska motivtårtor som en av fröknarnas kompis hade gjort, som läser till konditor. Kolla in bilden på Karlsson-på-taket-tårtan! Fröknarna fick blommor och barnen godispåsar.

Det är så mysigt när man börjar känna många av föräldrarna, lätt att prata med alla, och total uppslutning! Bara en familj som inte var där eftersom de var bortresta. Jag kommer att sakna Linneahuset och fröknarna!

fredag, juni 13, 2008

Utekväll

En fin kväll, jag har varit ute och grävt i trädgården. Gödslat i rabatterna, knipsat bort lite grenar längst ner på rönnarna, rensat ett och annat ogräs och petat ner några gamla solrosfrön längst bak i rabatten, har jag tur så kanske ett par av dem kommer upp och fyller ut lite. Jag var och köpte pallkragar på Reprisen till trädgårdslandet, det får bli morgondagens projekt att fixa till där och flytta ut broccolin och squashen. Tyvärr är delar av trädgårdslandet helt (och jag menar helt!) igenvuxet, så det lär ta en stund...

Annars har vi varit och hjälpt min farbror idag, Mats körde bort den gamla sängen och golvskivorna och hämtade den nya sängen, medan jag sorterade kläder och städade. Imorgon ska vi fira hans födelsedag där ute på stugan, så det känns ju bra att det blev lite fint.

torsdag, juni 12, 2008

Klart man hjälper till!


Nu är de flesta lådor och skåp spärrade för marodören. Den lille mannen ifråga hjälpte till så gott han kunde när pappa skulle skruva dit spärrarna.

tisdag, juni 10, 2008

Sommarlovet hägrar

Två arbetsdagar på skolan till ända med betygskonferens, städning och arbetslagets utvärdering. Vi lunchade på ThaiGarden, trevligt! I morgon ska jag också in för att avsluta min egen utvärdering, men sen tänkte jag ta sommarlov! Vilket pissväder förresten, kallt, regnigt och blåsigt!

lördag, juni 07, 2008

De rara plantorna ville hem till mig

Växtmarknaden igår gav utdelning som vanligt. Det är roligt bara att gå omkring och höra sig för om olika växter, de som säljer är ju entusiaster och vet det mesta om sina raringar, men tomhänt kommer man ju inte hem precis! Och så gick jag med i Hortlax trädgårdssällskap.

Var till min farbror och hjälpte till med att lägga in golvmatta i sovrummet, sedan surströmming hos Urban & Josephine, gott! Kvällen tillbringade jag ute i rabatterna och planterade ner det jag köpt. Och flyttade om en del annat. Det var så roligt, mycket föll på plats och jag fick till flera ytor som varit frågetecken innan. Det var en fin kväll, men myggen har kommit! Som tur är så biter de inte mig så mycket.

Idag har vi pysslat på här hemma, hunnit måla rätt mycket på garaget, gräsmattan är klippt och blommorna till blomlådorna är planterade. Och Sixten är tillbakahämtad från åtskilliga rymningsförsök...

fredag, juni 06, 2008

Examensfina pojkar




Examen idag! Lillebror ville dock inte vara med på bild, men hade inte så stort val när storebröderna gjorde gemensam sak. En ny tradition är inledd, att fota pojkarna framför äppelträdet på examen. Jag gjorde det ifjol, och kom på i år att det kan vara kul att se hur både äppelträdet och pojkarna växer.

Otroligt varmt har det varit idag, nästan så man har sökt skugga. Vi var till Åsen efter examensfirandet och tittade på hönsen som Urban har skaffat. Fem stycken bruna, jättefina hönor. Två ägg har de värpt redan!

Imorgon är det loppis och växtmarknad på EFS i Hortlax, en av årets höjdpunkter! Jag var ute och rensade ogräs i kväll och passade på att fundera över vilka hålrum i rabatterna jag ska fylla med något nytt...

tisdag, juni 03, 2008

Varför just nu?

Så åkte vi dit också. Magsjuka. Viktor blev ju sjuk i helgen, men som vanligt så tror man i det längsta att man ska klara sig själv. Men igår kväll så kände både jag och Mats en lätt obehagskänsla och mycket riktigt så blev det toalettbesök framåt natten. Sixten kräktes också en gång, men har varit rätt pigg idag, medan jag och Mats har varit spaka och matta hela dagen. Vi har turats om att slumra då och då, medan den andra har varit med barnen. Ivar, som är den enda som är frisk, fick fara på sin sista dag på Linnéahuset.

Det tråkiga var att mina grafisk-formelever från min klass skulle ha kommit ut hit till mig, men jag fick ringa runt till alla och ställa in. Så nu fick jag inte avsluta kursen, trist! Jag blir hemma imorgon också, när de har avslutning, så det känns lite snöpligt. Så skulle vi ha avslutningslunch med kollegorna hos Linda, så det var också tråkigt att missa.