torsdag, december 25, 2008

Julen so far

En skön softardag idag, pojkarna har lekt och pysslat med sina julklappar. Efter lunch tog vi en sparktur, Viktor susade först av alla med sin nya spark. Fint blekt vinterljus med rodnad längst ner på himlen och svarta trädsilhuetter.

Mysig julafton i år! Vi gick på julbön i kyrkan på förmiddan, det var nog det som satte tonen. Jag vill alltid gå, men det är inte alltid det hinns med. Anna höll i mässan och tre killar i gymnasieåldern hade det roligaste julspelet jag sett, fritt tolkat till nutid och Pitetrakten. Maria nekades rum på Havsbadets hotell av Hilding så Jesusbarnet fick födas i ett av servicehusen istället. Sixten var lagom road förstås, han var som ett kvicksilver i bänken och blev mutad med kex på slutet - lite synd bara att han förknippar kyrkan med kexmuta, vi hinner knappt komma in och bänka oss förrän han säger: "kaka!" Men vad gör man när psalmboken är bläddrad i och de medhavda och kyrkans leksaker är lekta med och det kryper i småbenen...

Efter en snabb grötlunch kom familjen. Sixten ville förstås inte sova, men tog en lur i farmors knä under Kalle Anka. Det var riktigt tur, annars hade han inte pallat ända fram till tomten. I år har vi rationaliserat bort julklapparna syskon och föräldrar emellan, så det kändes inte som samma hysteri och berg av julklappar och tomkartonger som det kan bli. Vi hann istället med att se vad barnen fick och kunde glädjas med dom, det kändes bra!

Nu ska vi göra ett försök att få upp en gammal stringhylla, ett gammalt loppisfynd kompletterat med delar från pappas garagegömmor. Håll tummarna för att delarna passar ihop!

Inga kommentarer: