tisdag, december 23, 2008

Dan före dopparedan


Kvällen före julafton. Pirr i magen för barnen, Ivar hade svårt att somna förstås. Han konstaterade att han kanske kommer att vakna om nån tomtenisse kommer med ett paket under natten, för då lägger han nog paketet på själva sängen, (förr hade han sängbord, nu har han en 105 cm bred säng). Liten extra mysstund, en banan och ett toabesök senare så somnade han i alla fall.

Sixten har också börjat ana att det här med tomte är något spännande. De hade ju julfest på förskolan, där tomten kom med små godispaket. Viktor tycker nog att det lite roligt att han är den ende som har klurat ut det här med tomtens vara eller icke vara och deltar glatt i Ivars funderingar med en blick till oss att han minsann har förstått.

Granen är klädd, skinkan är griljerad och sista paketet är inslaget. Eller rättare sagt slås nog in i detta nu, för jag har förbud att komma in i köket och det prasslas och hämtas snören. Jag ser fram emot barnens morgonjulklappar, den där spänningen och förvissningen att tomten faktiskt har varit här på natten och lämnat ett paket...

Inga kommentarer: