söndag, augusti 05, 2007

Shoppa loss

Vi hade en riktigt bra dag igår, var i Luleå och shoppade loss på rean (kan ju få vem som helst på bra humör!) Barnen var utlånade på var sitt håll (ja Sixten var med förstås), så då går det ju att vara effektiv också.

Vi åt lunch på trevliga Zan (som betyder kvinna på persiska lärde jag mig just på deras hemsida), där personalen genast tog med sig Sixten en sväng ut till köket medan vi åt och gav mig en banan att ge honom till efterrätt. När vi sedan drack kaffe blev han lite kinkig och då var kvinnan snabbt framme igen och tog hand om honom så att vi fick dricka kaffe i lugn och ro. Snacka om service! Otroligt gott var det också, egentligen inga märkvärdigheter, grillad lax med potatishalvor (typ klyftpotatis) men med en kall sås som var gudomlig och allt var så väl tillagat, laxen smälte i munnen.

Det tycker jag är så härligt i en del andra kulturer, att barnen tas om hand av alla på ett annat sätt än här. En svensk kan på sin höjd gulla med någon annans barn på lite distans, men knappast ta upp barnet och ingen skulle väl komma på tanken att ta med sig barnet ut i restaurangköket! Men här var det den naturligaste sak i världen.

Många påsar hade vi med oss hem, bland annat en klänning/tunika att ha på broderns bröllop och en grå huvtröja. Sixten fick sig också en body från Polarn.

Imorgon är det Ivars barnkalas, så jag håller på att måla röda kartongfiskar (rödingar ni vet :) som de ska få leta efter i trädgården. När de har hittat var sin får de sätta fast dem på fiskespöt för att få en godispåse i retur i fiskedammen. En kombination av fiskedamm och skattjakt tänkte vi. Hoppas den faller de små i smaken. Nu har nog ena sidan torkat, så dags för målning igen!

Inga kommentarer: