lördag, april 12, 2008

Kottar i vedskogen


Idag har Mats och min bror varit i skogen för att ta hem den ved som senare ska kapas och klyvas. Jag och pojkarna och Josephine och Hanna kom dit vid lunchtid och eldade och grillade korv. Vi invigde smörgåsjärnet vi fick i julklapp, blev jättegott! Perfekt att göra färdiga dubbelmackor hemma och laga till dem över elden. Matigare än bara korv och gott att de blir varma.

Viktor hade fotbollsträning på förmiddagen, så jag hade en hektisk men välfungerande förmiddag. Ibland klaffar allt som det ska! Lade ut Siggemannen att sova förmiddagslur vid nio så att han inte skulle vara så trött ute i skogen.

Väckte Viktor, förberedde matsäcken och packade extrakläder, blöjor. Hjälpte Viktor på med benskydden och fotbollsstrumporna (och det är ingen lek, tro mig, men resultatet blev godkänt denna gång...). Sixten vaknade precis lagom för att stuvas in i bilen med bröderna. Till träningen (ut med sittvagnen, i med Sixten, lämnade Viktor med laget som skulle möta Öjebyn i en vänskapsmatch, in med Sixten i bilen, in med sittvagnen). Ivar hängde med.

Hem för att ge Sixten lunch och byta blöja. Ivar åt en frukt. Packade det sista, in med pojkarna i bilen, ut med sittvagnen, in i hallen, hämta Viktor, in med sittvagnen och Sixten i bilen. Hem för att ta med det allra sista + det jag glömt. Hittade till slut Sixtens solglasögon. Ja, just ja, hans pulka! Gick på toa medan Viktor fick på sig strumpor och utebyxor i bilen. Pust...mot Sherwoodskogen!

En sådan gång skulle det mycket väl ha kunnat bli helt fel och misstajmat. Sixten hade kanske inte velat sova så tidigt och blivit för trött för att äta lunch, bajsat precis när vi var klara och benskydden kunde ha klämt för mycket... Men nu funkade allt och vi hade jättetrevligt i skogen. Vi fortsatte umgås även på kvällen, vi åt tacos hos dem i Grundvik och bastade. Mysigt!

1 kommentar:

Anonym sa...

Jo, jag hade definitivt det enkla jobbet...
/Mats