tisdag, mars 03, 2009

Bokstävernas magi

Jobbade igår, satt på skolan och bedömde bilder och gjorde lite inköp. Tog en långlunch med Mari på Nodo, mycket trevligt! Och nu har jag sportlov!

På kvällen spelade vi Alfapet, jag & Ivar mot Mats & Viktor. Viktor skrattade så han kinade åt de knasiga ord vi försökte få till på slutet när det blev svårt - helt hans humor! Ivar har länge varit nära att knäcka läskoden, men nu läste han alla korta ord. Snacka om stolt kille när vi sa: "Men Ivar, nu kan du ju faktiskt läsa!"

Lillebror försöker ju snappa allt som storebröderna pratar om och gör, så han tog häromdagen en papperslapp och en penna och plitade noggrant ner små krumelurer. Sen visade han lappen stolt och sa: "A i A i"! Så han har liksom fattat att krumelurer kan ha speciella namn. Han har också börjat berätta vad han ritar. Han gjorde en snabb svepning med pennan över pappret och sa sen förvånad men nöjd: "En katt!" Sedan blev det en katt till och en hund. Och pappa och mamma - snabbare och rakare streck, men han var lika nöjd ändå.

Inga kommentarer: