torsdag, juli 27, 2006

Ynkliga dinosar

Vi var på Dinosaurielandet på Havsbadet igår, jag med pojkarna och så Kicki & Roger med deras pojkar. Vi hade inte förväntat oss så mycket efter vad som stod i tidningen, men det var verkligen ynkligt! Jag förstår inte hur man kan ta så mycket betalt för så lite...75 kr per person eller 250 kr för en familj. Slumpmässigt utplacerade leksaksdinosaurier med knapphändiga skyltar på engelska (måtten stod t o m i "feet" istället för meter). Antagligen har de köpt ett färdigt paket med skyltar och allt från någon park i USA. Begagnat, för dinosarna såg rätt så slitna ut och den onaturliga metallicfärgen var bortnött på många ställen.

Den enda pedagogiska tanken och där man kunde vara lite aktiv som besökare var en stor sandlåda där barnen kunde leka arkeolog och gräva och sopa fram ett dinosaurieskelett med spade och pensel. För att kompensera ynkligheten hade man ett öronbedövande ljud i öronen hela tiden av olika dinosaurievrål, så att man knappt kunde prata...

När vi hade varit där ca 20 min undrade barnen: - när ska vi gå?
Ett tydligt betyg. Sedan gick vi till klättertornen med rutschkanor där barnen hade betydligt roligare. Dessutom gratis.

Inga kommentarer: