fredag, maj 27, 2011

Stockholm

Bloggpaus. Har hushållit med energin, den har inte räckt till bloggen helt enkelt. Jag ser att några tappra besökare fortfarande tittar in här då och då, så det kanske är dags för ett litet inlägg.

Fyra av mina elever har varit i Stockholm på prisutdelningen av Lilla Journalistpriset i veckan, (för att anknyta till det sista inlägget), tyvärr vann vi inte, men otroligt roligt att tidningen blev nominerad.

Själv var jag i Stockholm med mina juntavänner för några veckor sen, en fantastiskt trevlig helg med sol, skratt, god mat och shopping. Vi träffade flera andra gamla goda vänner som det var länge sen vi såg, kul!



onsdag, maj 04, 2011

Nominerade till Lilla Journalistpriset



Senaste numret av medieprogrammets skoltidning Åssit är en av fyra nominerade (av 43 bidrag) till Lilla Journalistpriset! Stolt och glad, mina elever i grafisk kommunikation B har stått för layouten. I fjol fick vi Årets Specialpris. 25 maj på Gröna Lund avgörs det, så håll tummarna!

tisdag, maj 03, 2011

...men dom här är ju nästan snyggare!

 
Pojkarna såg i någon bok att man kunde göra gräsgubbar av gamla strumpor, jord och gräsfrö och ville testa. Gamla tunnslitna strumpor finns det ju gott om, så i påsk gjorde de var sin gubbe. Väntan var lång innan fröna grodde och gräset började titta upp. Nu har till och med två av dem fått klippa sig, det var nog det bästa av allt, att få leka frisör på sin egen gräsgubbe. Jag gillar dock frillan på den oklippta gubben!

söndag, maj 01, 2011

Kissarna



Videkissar. En favorit på våren, som jag ofta glömmer bort, tills jag råkar se dem vid vägkanten. Som en liten skatt. I år gav jag mig ut på jakt med barnen och hittade några skapliga. Men senare på dagen upptäckte vi egna videkissar bakom ladan, jättefina, ulliga.