måndag, april 25, 2011

Frösådd







 En del av fröna som jag och Sixten sådde för en vecka sen har nu börjat titta upp. Skönt att kunna hålla till i tvättstugan,all jord hamnar ju inte i krukan...

lördag, april 23, 2011

Kalasväder!


Så här ser prognosen ut till veckan enligt yr.no. Fantastiskt! Och både jag och Mats är lediga hela veckan :) Jag njuter av solen och av att kunna vara ute i trädgården och hinna se allt som tittar upp. Det känns helt rätt att påsken låg så sent i år, det känns som ett vårlov.

Vi har varit ute mycket, pojkarna har eldat ris och torra gamla blomstänglar som jag rensat bort från rabatterna. Idag hade vi trevligt lunchbesök av Kicki & Roger och söner. Alla fem grabbar lekte kurragömma, kul att det funkade så bra även för äldste sonen!

Växthuset fick sig en våruppfräschning efter middan, snabbt och enkelt denna gång. Jag spolade av med vattenslangen både in och utvändigt, svabbade med en svamp på ett teleskopskaft och spolade av en gång till. Förut har jag gått med trasa och stege och tvättat fönster för fönster... Bortkastad tid, det här blev säkert minst lika bra.

måndag, april 04, 2011

40-årshelg

I helgen var vi iväg på 40-årsfest i Umeå, åkte vid tretiden på lördag och kom hem söndag. Så trevligt! Träffade många gamla bekantskaper och så fyrtioåringen förstås, finaste JennyAnn hennes Oskar. Här hemma hade allt gått bra, vilket gjorde det hela ännu bättre. Sixten sov hos farmor och farfar, och de andra pojkarna hade sällskap av mormor & Kjell.