onsdag, september 14, 2011
Äppel päppel
Vi har fått stora fina äpplen på vårt äppelträd i år. Jag har tyckt att de varit lite sura, men nu när de blev lite större är de riktigt goda. Ivar älskar dem och brukar plocka med sig ett till skolan att äta då de har fruktstund. Jag hittade ett bra recept på äppelkaka i långpanna som inte kräver vaniljsås eller annat till. Snabb och enkel att göra dessutom.
Knäckig äppelkaka
2 ägg
4 dl socker
6 dl mjöl
2 tsk bakpulver
300 g smör
3 dl havregryn
5 äpplen
Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver och rör mer i smeten. Smält smöret och blanda i havregrynen, låt svälla en stund. Blanda ner i smeten. Bred ut i smord och bröad långpanna.
Skala och skiva äpplena, strö på kanel och socker och låt marinera en stund (gärna i en påse). Tryck ner äppelskivorna i smeten, strö på kanel och pärlsocker. Grädda i 200 grader i ca 20-30 min. Låt kakan svalna och skär rutor.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar