fredag, december 31, 2010

Vänner på besök

Vi hade slutbesiktning av utbyggnaden/renoveringen med byggfirman idag på morgonen. Det gick bra, skönt att det blev gjort till slut.

Sedan hade vi kärt besök av Göteborgsvänner som vi inte träffat på ett helt år. De var aldrig hem i sommar, eftersom de hade fullt upp med att föda barn och renovera/flytta in i ett hus. Så vi fick träffa en alldeles ny person, nämligen 5 månader gamla August. Mycket söt liten gosse, man glömmer hur små de är!

söndag, december 26, 2010

Julafton



Julaftonsmorgon. Tomten hade förstås lämnat paket vid barnens sängar som han brukar. Men stackars Ivar berättade lite förläget att han inte såg något paket bredvid sängen på morgonen "och då började jag gråta tyst för mig själv. Men sen gick jag på toa och när jag kom tillbaka tände jag lampan och då såg jag att det var ett paket där med silverpapper!" (som han hade trott var den bärbara datorn). Han verkade ha hämtat sig snabbt i alla fall.

På kvällen, när tomten kom, var Sixten lite reserverad, men vågade ändå gå fram och hämta sina julklappar - och sedan njöt han i fulla drag av öppnandet. Kolla in minen när han ser sitt alldeles egna StarWars-lasersvärd! (nu slipper han låna brorsans...).

tisdag, december 14, 2010

Sixten Stjärngosse


 
 
 

måndag, december 13, 2010

Stjärngossen - alltid redo

Sixten provade sin stjärngossestass förra veckan, inför sin julfest på förskolan. Han kände sig fin och tyckte nog att en honnör var på sin plats (eller är det en scouthälsning?). Hade fler härliga bilder, men det gick så segt att ladda upp dem, så jag får prova imorgon istället. Ni får hålla till godo med denna så länge!

söndag, december 12, 2010

Dagen idag

Min födelsedag idag. Väcktes av tissel och tassel och sedan skönsjungande gossar med teckningar och presenter i de små nävarna. På förmiddagen fixade vi klart tårtan, Viktor och jag hade gjort en nötbotten till tårtan redan i går kväll, så när kolasåsen blev kokad och grädden vispad så var den fullbordad. Mycket smarrig.

Ivar hade två kompisar hos sig och precis innan släkten kom på fika så blev det lite för mycket för äldste sonen, som rusade upp och hade sedan svårt att släppa det hela. Tur att familjen vet vad det handlar om och är garvade vid det här laget... Han kom över det efter ett tag, men vi hade bjudit vänner på middag och blev osäkra om vi hade tagit oss vatten över huvudet när det gällde vad han fixar på en dag. Men det gick över förväntan, han var avslappnad och vi hade så trevligt med fina vännerna, en perfekt avslutning på födelsedagen!

fredag, december 10, 2010

Äntligen helg!




Så skönt med helg, nu är jullovet nära!