tisdag, oktober 26, 2010

Som en racerbil

Sixtens förskola skulle få besök av fotografen idag. Därför var han var noga med att han bli kammad ordentligt på morgonen, vi till och med sprejade lite vatten för att få lite ordning på rufset. Sedan gick han till spegeln och konstaterade nöjt att hans hår var lika snyggt som en racerbil. "Som elden på en racerbil", förtydligade han när jag såg en aning frågande ut. Inte illa. Jag ser fram emot att få se bilderna!

söndag, oktober 24, 2010

Redo för en ny vecka

Jag var trött redan i torsdags efter en jobbspäckad vecka. Föräldramöte för våra ettor i måndags och sedan full rulle resten av veckan. Men helgen har känts vilsam. En kort stadstur i lördags, med inköp av handskar och mössa till Viktor och fika hos pojkarnas farmor.

Idag var vi ute i solen och gjorde höst i trädgården - jag petade till och med ner några lökar sent omsider, jordskorpan var lite porös på några ställen, annars har det ju frusit till. Vi får se om de överhuvudtaget kommer upp till våren...

Sedan junta hos Anna, jag knöt färdigt mattfransarna på den röda plastmattan jag fyndade på loppis i somras. Och så god mat och trevligt prat förstås. Jag är nog redo för en ny vecka.

söndag, oktober 17, 2010

Hemma hos oss


Förra torsdagen hade vi besök av Kuriren som gjorde ett hemmavid-reportage till sin helgbilaga "C" - här finns bilderna och artikeln. En lite märklig känsla att läsa och se bilder på sig själv i tidningen, men det var roligt att se huset och rummen genom någon annans kameralins, speciellt nu när allt är klart med utbyggnaden! En fördel var också att vi fick lite undanrensat på alla våra små högar som annars belamrar bänkar och ytor... Sixten som kan vara rätt så blyg inför folk han inte känner tyckte det var jättekul och ville vara med på alla bilder.

lördag, oktober 16, 2010

Mätt i magen

Min mor presenterade en strålande idé för några dagar sedan. Om vi och min bror och svägerska kanske ville gå ut och äta tillsammans...så skulle de stå för kalaset inklusive barnpassning och skjuts till och från stan så att vi kunde dricka vin. - JA TACK sa vi! Mätta och nöjda efter en mycket god och trevlig trerättersmiddag på Challenge. Nu väntar ett Mad Men-avsnitt i soffan.

onsdag, oktober 13, 2010

Nytillskott i kamerafamiljen

 















Har just gjort affärer, en Canon 40D har blivit min, även ett fast 50 mm objektiv. Trevligt med möjlighet till större bländare!

lördag, oktober 09, 2010

Till slut


Insynsskyddet blev klart till slut (på nedre bilden är det inte riktigt färdigt ännu), känns skönt att det blev gjort nu i höst. På våren brukar det ju vara fullt upp. Det fyller sin funktion även på vintern och så hinner det kanske gråna lite fint till våren.