måndag, september 27, 2010

Äppel päppel

 Vi fick mycket äpplen i år. Nu är det bara några kvar i fruktskålen, men vi har njutit av dem länge. Ivar har tagit ett äpple varje dag till skolan till eftermiddagens fruktstund. Vi har gjort äppelkaka, äppelpaj och gett bort en del äpplen.

En del av de allra första äppelkarten trillade av (vilket klokt äppelträd, det hade nog inte kunnat bära alla), dem gjorde jag små kransar av att hänga på dörren. Enkla att göra, men fina. Jag gillar det, att ta rätt på det som annars slängs.

torsdag, september 23, 2010

Blodtoppens tid

Hösten är här och det är inte så mycket som blommar i rabatterna. Utom en mina favoriter - blodtoppen. Så enkel och stolt. Står fint i vas och behöver inget annat sällskap.

torsdag, september 16, 2010

Stackars Ivar

Fick åka hem tidigare idag och hämta en getingstucken gosse på vårdcentralen. Ivar hade klivit på ett jordgetingbo i skogen när de var där med klassen och fick inte mindre än sju stick (en geting var fortfarande kvar i kläderna och stack honom på vårdcentralen!) Stackarn, ont som bara den hade han. Och var rädd för bromsar och getingar redan innan...

söndag, september 05, 2010

Grandagen

Jag och Josephine var på Grandagen i dag och tittade på alla djur med barnen. Provsitta i en jättetraktor, titta på hästhoppning och agility. Hälsa på kalvarna. Nöjdast var de att ha ridit på var sin fin häst. Dagens bästa kom från Sixten när vi hade gått runt en stund:
"Vars är drakarna?"
Det visade sig att han menade ormarna och ödlorna som storebror berättat om...

onsdag, september 01, 2010

Höstförkylning

Hösten är här och vi är förkylda hela familjen. Idag var jag hemma med en småfebrig Ivar och en Sixten som klättrade på väggarna. Han är inne i en trotsperiod som heter duga (tre och ett halvt år, minsann) och hans missnöjda tjut hörs var femte minut känns det som. Tur att det är en övergående fas och att han mellan de missnöjda tjuten är ett charmtroll.

Killen i köket



På sensommaren har äldste sonen intresserat sig mycket för recept, så vi har gjort eget vaniljsocker á la Ernst, bakat chokladsnittar med vit choklad på, bakat bullar och pain riche och gjort egen apelsinparfait. Av en kille som i våras inte ville göra mycket alls.