lördag, januari 30, 2010

tisdag, januari 26, 2010

söndag, januari 24, 2010

En kalashelg

Idag var det Sixtens 3-årsdag och som han njöt av alla presenter! Gladast tror jag han blev för ett par byxor och en tröja med mumintrollen; "jag har fått byskor! å en tjöja!" Efter kalaset lekte han hela eftermiddagen och småpratade med gubbar och legobilar. Ivar var iväg på en kompis kalas på badhuset.

Och så hade vi 40-årsfest för Mats igår - så fantastiskt trevligt det var! Roligt att få samla alla fina människor som vi känner på olika håll och att de får möta andra som de har hört talas om via oss. Mats och bandet spelade några låtar, det var en given succé!

Ivar och Sixten sov över hos mormor och Viktor hos farmor & farfar, så vi fick även en härlig sovmorgon, vi kom i säng halv fyra, så det behövdes. Vi njöt av en lugn söndagsfrukost med Luleåkompisar som sovit över. Jag kommer att leva på den här helgen länge.

måndag, januari 18, 2010

En fyrtioåring och lite till

Jag har just grundmålat trappräcket. Fint att få se det vitt, man har nästan vant sig vid det träfärgade nu. Och nu måste jag bara blogga, annars tror ni väl att jag har dött.

En trevlig helg. Ivar sov hos en kompis för första gången i lördags - spännande, vi väntade att telefonen skulle ringa och att han hade hemlängtan, men istället fick vi ett sms senare på kvällen att pojkarna sov som klubbade sälar. När Sixten var i säng premiärbastade jag, Mats och Viktor. Så mysigt, Viktor ville aldrig komma ut därifrån.


Så fyllde Mats 40 i söndags! Min alldeles egen fyrtioåring. Vi firade med släkten under dagen och sen hade jag och Mats var sin ledig stund - jag på junta och han rep med bandet på kvällen, där han invigde sin nya gitarr som han fått. En fest för kompisarna blir nästa helg, så vi försöker pinna på och måla det sista.

Hemmadag med sjuka pojkar idag, både Ivar och Viktor hade feber, Ivar 40 grader. Han var riktigt ynklig, orkade knappt gå på toaletten själv. Tur att det finns Alvedon! Det började med att han kräkte ner hela sin säng på natten. Suck, vinterkräksjukan...tänkte vi och såg framför oss hur vi en efter en skulle trilla dit under veckan och den tänkta festen på lördag skulle ställas in. Men det blev inget mer, bara hög feber, så det var nog reaktion på att febern steg hastigt. Skönt!

fredag, januari 08, 2010

Kyla ute och inne

Och då var klockan ett. IGEN! Den här julhelgen blev det inte mycket bloggat. Jag skulle ju lägga ut bilder hela julen hade jag tänkt. Men vi har monterat ikeamöbler, möblerat, tömt hyllor, sorterat grejer på kvällarna. Och målat lite pärlspont när andan fallit på. Ivar har fått sitt nya rum i vårt gamla sovrum, Sixten har fått Ivars rum som sitt eget och vi har det nya rummet. Syhörnan har fått sina hyllor uppskruvade ikväll och jag har placerat mina fina burkar med snören där de ska vara.

Nu är det alltså klart för att ställa dit symaskinen - men jag vägrar laga några kläder innan det är någon värme på golvet! Följetongen med kylan inne har fortsatt. De har isolerat bättre kring rören under huset, så vattnet i tvättstugan slutade frysa - tills idag, när det har varit -30 grader. Men bor man här uppe, så måste ju husen klara det också.

Vi har sprungit omkring med termometrar och kollat var det är kallast. På övervåningen vid utbyggnadens anslutning mot huset var det -o,6 grader!! + 3 grader på sovrumsgolvet... Sedan dess har de försökt komma underfund med exakt var det läcker ut. De har sprutat in skum och öppnat upp några brädor pärlspont för att titta och lägga dit mer isolering, så vi får se om det blir någon effekt av det(hu hu, den färdigmålade fina pärlsponten...). Jag hoppas, för nu är jag less på kylan!