torsdag, oktober 29, 2009

På väg till IKEA





onsdag, oktober 28, 2009

söndag, oktober 25, 2009

Fälla för Sixten

Ivar suckade ikväll när han skulle plocka bort sitt lego och upptäckte att Sixten varit där och ändrat utseende på en viktig legogubbe (Sixten leker nästan jämt med legogubbar som med dockor - byter ut byxor, ansikten, kepsar till hjälmar o s v.).
"Ååå, Sixten ska alltid förstöra mina byggen...(funderingspaus)...kan man inte göra nån fälla?"

torsdag, oktober 15, 2009

Smakråd efterlyses!


Nu går funderingarna kring taket över bron. Vi är inne på att sätta en enkel dekoration längst upp mot kanten, jag gjorde en mall i papp för att se hur det skulle bli. Vad tror ni? Kanske lite större mellanrum mellan pinnarna? Passar det alls? Kommentera gärna om ni tycker nånting!

Pusslet börjar ta form

Nu har det hänt en del med huset, det är så roligt när det börjar ta form och man anar slutresultatet. Bron i lärkträ är klar, den blev fin med aningens rundade hörn. Och den behöver inte behandlas! Träet kommer att gråna så småningom och bli som vi vill ha det.

Balkongdörrarna är på plats! Jag hann nästan måla allt kitt på kvällen när den kommit, så nu hoppas jag på en solig dag i helgen, så jag kan måla resten. Sen ska det bli ett enkelt räcke i svart smide utanför dörrarna.



söndag, oktober 11, 2009

Höstpromenad







- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag, oktober 09, 2009

Jååå...

Sixten är verkligen en liten härmapa just nu. Under middagen igår så var han som ett eko av bröderna. Mats förklarade att det hör till åldern att han härmar allt, att det inte är för att retas. Med klurig blick och förväntan att Sixten skulle härma efter säger Viktor:
"Jag är knasig!"
"Jååå..."
Hela familjen brast ut i skratt av den oväntade repliken. Sixten nappade förstås direkt på att vi skrattade åt honom och resten av middagen satt han och sa:
"Jag är knasig!" följt av ett högt gapskratt.
"Jag är knasig!" Ha ha ha ha ha!

torsdag, oktober 08, 2009

Iphonen calling

Nu har jag fattat att jag behövde ladda ner Blogpress för att kunna blogga från Iphonen.


- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag, oktober 04, 2009

Helgen


Middag hos svärmor och svärfar i fredags, det var så skönt att åka direkt från jobbet till dukat bord! Jag var in till stan och lånade tapeter och klinkerprover i går, så nu har vi nog bestämt oss - i alla fall för tapet till sovrummet. Den skymtar fram på bilden ovan, lånad av Boråstapeter.

Kerstin kom förbi, och följde med oss till skogen i det fina höstvädret och plockade lite mossa som jag satte på pappas grav. Kerstin hade satt ljung och prydnadskål innan, så det blev så fint.

På kvällen målade jag sista panelen som inte var grundad uppe i hall och sovrum medan Mats la barnen, sen såg vi "Låt den rätte komma in". Udda film, men bra.

Idag regn och blåst hela dagen. Vi passade på att röja lite i sovrummet och satte tillbaka lite hyllor och lådor i garderoberna i nya sovrummet.

Ikväll hade vi besök av Linda & Ola med barnen. Ola ska snickra våra fönsterbrädor, det känns bra, de kommer att bli fina. När de for åkte Mats iväg för att repa med bandet.

Helgen blev en bra hinna-lite-jobb-med-huset-och-städa-lite-men-ändå-hinna-ha-trevligt-helg. Laddad för en ny vecka. Och snart är det höstlov!


Shopping att minnas

Vi hittade verkligen roliga butiker på Söder med secondhand inredningsprylar, bland annat nyöppnade Brandstationen på Krukmakargatan (där den här fina moppen stod).


Vi köpte ingen moped, men däremot en fin lampa till den lilla hallen uppe. I en annan butik stod världens coolaste tamburmajor och hånade oss för att vi inte kunde ta med oss den hem.

En söndag på Rosendal








torsdag, oktober 01, 2009

Stockholm

En efterlängtad helg i Stockholm, med god mat på italiensk restaurang, Södershopping och Rosendals trädgård. Bilder kommer senare. Jag kunde inte blogga från den nya Iphonen, vet inte vad som gör att det inte funkar, men annars är det rätt fantastiskt vilken finurlig apparat den är.