måndag, augusti 31, 2009

Sociala helgen

Egentligen skulle vi ha behövt måla pärlspont och skrubba takpannor i helgen (en del av dem är helt svarta), men istället har vi varit sociala. Vi hade kompisar på middag i fredags, lördag hade vi kalas för Viktor som fyller tio i dag. På kvällen var jag och såg Mats rocka med sitt band på Swensbylijda, helkul och mysigt! Bilder kommer!

Dock vet jag inte om det blir några fler bilder på ett tag, jag råkade nämligen tappa kameran i golvet så främre delen av objektivet blev intryckt och snett och det går inte att ställa skärpan, varken manuellt eller med autofokusen...suck. Sedan verkar PC:n ha lagt av helt, den stänger av sig så fort man startat den.

Idag hade vi Lulefrämmande på lunch. Jag avslutade kvällen med innebandy utan avbytare, så kroppen fick sig en rejäl chock. Som tur var var det lika för alla, så vi tog ovanligt många pauser. Jag satte mig och surfade lite efter exempel på typografi till undervisningen och vips så var klockan halv ett. Vilka roliga sidor det finns! Bland annat den här: typeisart.com där man kan leka med typografiska delar, förstora och vrida dem och sätta ihop till nya former. Kul!

söndag, augusti 23, 2009

Bygget just nu



lördag, augusti 22, 2009

Smart kille

Förra veckan pratade Sixten med farmor i telefon. -Vad sa farmor då? undrade jag när vi hade lagt på luren.

"Hon sa ja kulle äta godis! Få ja godis?" (med vänaste rösten).

Idag var Sixten hos mormor hela dagen eftersom dagis hade stängt för planeringsdag. När vi precis hade åkt därifrån kom det igen:

"Mommo sa ja kulle äta godis..."

Lilla lögnare där.

måndag, augusti 17, 2009

Terminsstart

Första arbetsdagen avklarad, den var riktigt trevlig! Roligt att träffa alla fina kollegor, mycket surr och skratt och god lunch på Furuborg. Och planeringen är påbörjad. Mitt schema såg bra ut. I morgon har vi föreläsning hela dagen. På torsdag kommer eleverna.

När jag kom hem hade snickarna flyttat ytterdörren till sin nya plats. Helt plötsligt fick man rumskänsla i den nya hallen och öppningen blev större mellan den gamla och den nya delen. Sen blir den förstås ännu större, men man börjar ana hur det ska bli! Så roligt!

En nackdel dock: eftersom vi inte fått fönstren ännu (och det dröjer nog några veckor till...) så är det en aning kyligt här inne när solen försvunnit och den svala kvällsluften smyger sig in. Vi får hoppas på en varm höst! Jag har i alla fall tänt en brasa, det var mysigt, höstens första. Och fler lär det bli de närmsta veckorna för att hålla kylan borta!

lördag, augusti 15, 2009

Ska vi byta grejer?

Nu börjar det dra ihop sig, jobbångesten gnager lite...Sommaren rasslade bara till så var den slut - hur gick det till?!

Men idag har jag njutit av dagen. Vi var en sväng till stugan för att se om det fanns några blåbär och för att måla färdigt spismuren. Det var glest mellan blåbären, men muren blev klar och vi åt matsäck och barnen lekte, kusin Hanna var också med. Viktor fick prova att hugga ved.

Middagsgäster på kvällen, mycket trevligt! Sixten spexade på och njöt av uppmärksamheten.

Och så veckans bästa byggnyhet; vi har fått en söt liten begagnad diskbänk till tvättstugan, precis rätta måtten! Vi har spanat på Reprisen, men det har alltid varit nåt mått som inte stämt. Hoarna på fel ställe, för lång eller för kort. Och jag gillar verkligen de gamla hederliga diskbänkarna. Ett par vänner håller på att flytta och blev gärna av med den. För några veckor sen så fick de en trappgrind av oss. Bra att kunna hjälpas åt! Ska vi byta grejer, ska vi byta grejer med varann?

onsdag, augusti 12, 2009

Bygget

Nu när byggnadsställningen är flyttad till gavlarna ser man formen på utbyggnaden bättre. Sista bilden är tagen från utbyggnaden uppe, in mot befintliga huset. Det ska bli en lite bredare öppning, ungefär där det gamla sticktaket är lämnat.

Jag har varit och lånat hem ett par av klinkerprov som vi funderat på tidigare och ikväll bestämde vi vilken det blir, skönt! I tvättstugan lutar det åt en grå våtrumsmatta, med mörkare och ljusare prickar. Gummigolvet får nog vara.

tisdag, augusti 11, 2009

Spökkalaset

Ivar har haft sitt kompiskalas i helgen, med spöktema (hans eget förslag i stor konkurrens med StarWars-tema...) Det blev riktigt lyckat! Vi hade mörklagt lite lagom i hans rum och hängde upp lite läskiga gummispindlar som vi köpt på loppis. Hans vita tyggarderob vände vi bak-och-fram och satte ett lakan på. Två ögon och en gapande mun gjorde susen. Lite pannlampor här och där - och så lite spökljud som Mats klippte ihop kvällen innan. Åtta läskigt utklädda sprallgökar intog rummet.

Men det bästa var ändå att Mats kom på den briljanta idén att låna ett skelett från vårdcentralen en timme innan kalaset. Kraniet fick pryda fikabordet och handen fick huvudrollen i tipsrundan. När spökfrågorna var avklarade fick de veta att de skulle gå till ladan och knacka på, för att lämna de rätta svaren till laduspöket och få en belöning.

Inne i ladan fanns Mats och Viktor. Med hög och skrovlig, spöklik röst frågade Mats om de hade de rätta svaren. Det var så roligt att se deras uppspelta ansikten, glada, men ändå spända. De stack in lappen och spöket gav till ett riktigt högt spökskratt (finns det ingen roll i nån teater till Mats, han var lysande!), för nu hade han fått de rätta svaren och var äntligen fri. Som belöning fick de komma fram en och en och ta emot en godispåse av skeletthanden som stacks ut genom den stängda ladudörren.

Men Sixten blev rädd för spöket stackarn. Han lekte på som bäst uppe vid huset på sin traktor, men hörde rösten och kom närmare. Först trodde han att det var ett stort får inne i ladan (inte helt olikt faktiskt, lite bräkande). När han av de andra förstod att det var ett spöke blev det ju inte bättre. Det var inte helt lätt att övertyga honom om att det bara var pappa som lät så skrämmande. Godispåsen tröstade lite, men sen ägnade han dagen åt att försäkra sig om att: "De va baja min pappa i ladan å lät!. De va baja min pappa."

Heldag

Det är förunderligt hur man kan tillbringa åtta timmar på ett enda varuhus - och ändå tänka: har vi verkligen fått med allt nu? Och veta att vi har kvar att köpa till badrummet. Det får bli nästa sväng. Mest blev det inredning till tvättstugan. Sex garderober med inredning, lådhurts, diskbänksskåp och blandare. Skrivbord, lådhurts och bäddfåtölj till Ivars nya rum, fyra väggskåp till arbetsrummet. Och en del annat.

Haparanda nästa!

Vi har målat sista på fasaden i helgen, idag har de tagit ner ställningen och satt den på kortsidorna istället. Idag har rörmokaren varit här med snickarna och dragit rör i golvet. Vi har lånat hem fler mattprover och kan inte riktigt bestämma oss för golvet i tvättstugan.

IKEA-tur imorgon, så det blir det en rolig, men lång dag! Pojkarna ska vara hos mormor. Vi har tjuvkikat i nya IKEA-katalogen, som har kommit ut i USA (undrar om det är exakt samma?), vi har mätt och skissat, bläddrat och funderat och har långa listor på vad som ska inhandlas.

onsdag, augusti 05, 2009

Bygget kör igång igen!

Så skönt med riktig sommarvärme så här på slutet av sommaren! Jag och pojkarna cyklade runt halva Hortlax på förmiddan, med inbjudningskort till Ivars kalas på söndag. Bra sätt att få ut pojkarna och samtidigt få en liten tur på småvägar man aldrig cyklar på annars.

Mats kompade ut till lunch, våra snickare och rörmokaren kom för att diskutera bygget för nu kör de igång igen! Det funkar jättebra att prata med dem, det känns så skönt.

De skulle införskaffa takpanel och pärlspont, så på måndag kan vi börja kvistlacka och grunda. Vi får använda deras lokaler när vi målar, så kan man måla mer på samma gång och slipper ha det i garaget, perfekt! Gissa om vi kommer att vara less att måla...

Vi gjorde en sväng in på Pite golv på eftermiddan för att bli lite klokare på vad vi ska ha för golv i tvättstugan, men det är så svårt. Suck. Vi åkte och badade på Norrstrandsbadet, det var nästan folktomt, eftersom klockan var fem. Skönt!

söndag, augusti 02, 2009

Sjuåringen!

Ivar fyllde sju år idag, och hans långa väntan och längtan de senaste veckorna och dagarna syntes i hela hans spralliga kropp och hans stora leende när vi kom och sjöng på morgonen. Han öppnade snabbt paketen och så fort han kunde se vad det var i ett paket gav han sig på nästa. Ivar är verkligen en livsnjutare!

Vi fikade ute i det fina vädret, men Ivar fick gå in i växthuset för att blåsa ljusen, annars gjorde vinden det åt honom.