tisdag, juni 30, 2009

Flyt

Idag var en så där dag när allting klaffar och flyter på bra. Vi gjorde ärenden på stan, smågrabbarna var hos mormor och Viktor hos Kerstin, där sommarkompisen Eida är på besök. Vi lånade hem klinkerprover för hall och badrum. Korta leveranstider, 1-2 veckor, så vi behöver inte beställa nu. Tapeten vi vill fortsätta ha i hallen finns kvar (var rätt många år sen vi köpte den, men vi gillar den fortfarande), bara att beställa sen. Köpte ny torkvinda. Laddade upp med mer färg till utbyggnaden. Vi införskaffade också foppatofflor (eller hoppaloffor som en liten kille vi känner säger) till Ivar (dock inte röda som var önskemålet, men med ett coolt mönster som blev godkänt)

Det var dessa ärenden som var målet för stadsturen. Sen lyckades vi även med att hitta två par skor till mig och Mats fyndade nedsatta Eccoskor att ha på jobbet. Och jag hittade äntligen en ny börs, som jag har letat länge efter, min har helt rasat ihop.

Allt på bara ett par timmar och sen fick vi lunch hos mamma. Jag hann klippa min bror på eftermiddan och Ivar hann med att leka med kompisar på kvällen. Viktor var hela dan hos Eida, de hade badat på Norrstrandsbadet. Alla nöjda!

fredag, juni 26, 2009

Stugdagar

Bilder från turen till våran lilla stuga vi ärvde av pappa. Vi for dit tilllsammans med Urban & Josephine i början av veckan och sov över en natt. Jobbade på med lite allt möjligt så nu är den nya bryggan på plats, spisen är svärtad och spismuren vitmålad och det är undanröjt lite ris och ett par träd som blåst omkull.

Barnen lekte på och hade jättekul, åkte båt, fiskade lite och badade.

Kvällen blev fin, vi grillade och sedan tog jag och Viktor en tur på spegelblankt vatten med kanoten. Det var evigheter sen jag paddlade kanot!

Jag, Josephine och Sixten sov i stugan medan resten sov i Urbans Moskoselkåta och fick fajtas med myggen (stugan är bara ca 12 kvadratmeter stor så vi ryms inte alla).

Morgonmys på bryggan. En gräsandhona med nio ungar lät sig väl smaka av brödet vi gav - de har nog blivit matade förr, för de kom alldeles nära.

Dags att städa och packa ihop alla tusen pinaler vi hade med oss, men det lär bli fler stugdagar i sommar!

Panelen på plats

Nu är det mesta av panelen på plats, det känns fint! Huset blev inte lika stort som när man bara såg den vita vindpappen. Ser naturligt ut på håll tycker jag. Ribborna är levererade, så nu har vi kvällsjobb i helgen att grunda dom och knutbrädorna.

tisdag, juni 23, 2009

Pojkar med studs

I dag har även jag testat studsmattan, rätt kul faktiskt, om än på gränsen till att man blir åksjuk... Lite bilder på studsande pojkar på farfars begäran!

måndag, juni 22, 2009

Ett inslaget paket

Nu ser inte huset ut mycket för världen med vindpappen på, men i veckan ska det spikas panel, så det blir ett lyft!

lördag, juni 20, 2009

Midsommarhelgen

Midsommarafton firades här hemma hos oss, med goda vänner. Tre familjer var vi, alla med pojkar, så det var åtta grabbar som intog huset. Vädret var ju inte det bästa och vi vuxna höll oss mest inomhus, så jag fotade inte en enda bild. Mycket trevligt var det i alla fall!

Huset har blivit inslaget i vit vindpapp, så nu kommer det inte in så mycket ljus i hallen längre och man kan inte se igenom fönsteröppningarna. Lite tråkigt! Speciellt som det kommer dröja rätt länge innan fönstren är på plats.

En tur till Borgarudden idag, där mamma och Kjell stod med husvagnen i helgen. Annars har vi blivit med studsmatta, så det har gjorts ett och annat hopp i helgen - Sixten skuttar omkring som en liten groda på den och har jättekul. Det blir bra att de har nåt roligt att göra ute, nu när vi bor på en byggarbetsplats.

lördag, juni 13, 2009

Bygget så långt

Nu anar man ytterkonturerna. Synd bara att ställningen är i vägen!

fredag, juni 12, 2009

Examen

Idag tog jag farväl av våra fina elever som tar studenten, sedan en snabb förflyttning till Hortlax kyrka och pojkarnas examen. Jag önskar jag hade haft gott om tid för båda avslutningarna, jag kände mig lite kluven och det var tråkigt att lämna eleverna innan allt var klart.

Det var fint i kyrkan som vanligt, barnen sjöng för glatta livet. Vi hade fullt sjå att få med Sixten på en bild utanför kyrkan sen, vi lyckades inte så bra som synes! Hanna & Josephine kom på examensfika, pannkakstårta med blåbär och hallon. Sommar!

tisdag, juni 09, 2009

Avslutningar

Sista lektionen med min grafisk-formgrupp idag, vi avslutade med fika på Ekbergs, ute i solen. Mysigt!

Ikväll var jag och tittade på Viktors klass som spelade teater, sedan grillade vi ute.
Fina fröken Erica fick ett äppelträd som minne av klassen. Vädret var med oss och solen lyste, härligt! Däremot så har myggen kommit...

söndag, juni 07, 2009

Dag 10 i bygget

Utbyggnaden har tagit ett raskt kliv framåt. I fredags när jag kom hem från jobbet hade snickarna reglat upp för väggarna på nedre plan, så nu ser man öppningarna för både dörrar och fönster och hur stora hallen och tvättstugan blir.
Här kommer ytterdörren att sitta. Frågan är: funkar det med vår högerhängda dörr? (handtaget på höger sida på bilden ovan) Eller ska vi kosta på oss en ny vänsterhängd?
Här ser man var fönstrena i glasverandadelen kommer att sitta - och vad man får vila blicken på när man sitter på bänken som kommer att löpa längs hela ytterväggen. Det kommer att kännas som att man sitter i trädgården, fast inne. Jag längtar!

Värme kom tillbaka!

Jag längtar tillbaka till värmen som var förra helgen! Här är bilderna från stugbesöket, så kan man ju alltid låtsas...

onsdag, juni 03, 2009

..och sen blåst och regn

Usch, vad jag fryser. En förkylning har smygit sig på. Sen fick jag en otrevlig överraskning när jag följde barnen till Pippi-fest på dagis. Det var utomhus! Och det hade ju varit trevligt om man hade varit klädd för det. Sixten hade ju extrakläder där, så jag gick in och byltade på honom i alla fall. Efter fikat bjöds på... isglass! (tur att det inte var till de vuxna...) men barnen mumsade glatt.

Men nu är brasan tänd och jag är glad att jag inte är ute, för nu regnar det dessutom. Nu kallar bildanalyserna som ska bedömas.

måndag, juni 01, 2009

Vilken värmebölja!

30 grader i maj, det måste vara rekord! Vi passade på att fly den tråkiga byggarbetsplats-gården och måste-sätta-betyg-känslan en stund på söndagen och for till stugan. Pojkarna fick prova att paddla kanot (världens kortaste tur, men det ska väl bli fler gånger!) och vi fikade där. Sixten blåste "blåsblubblor", assisterad av sina bröder. Känns som att vi borde satsa på att fly dit fler gånger i sommar, ifjol var vi knappt där.

Nu är treornas betyg satta, det känns otroligt skönt. Ett steg närmare sommarlovet!