måndag, april 27, 2009

Inspirerande!

En inspirerande eftermiddag, jag var på ett möte med en projektgrupp med lärare som på något sätt prövar att använda den sociala webben i sin undervisning. För mig är det ju klassbloggarna som vi har startat i två klasser. Några av de andra har jobbat med de smarta googlefunktioner som finns, med delade dokument, utvärderingar eller läxförhör i form av frågeformulär man sedan får sammanställd och google-sites. Det finns en stor potential och min hjärna gick på högvarv när jag kom hem.

Det skulle vara toppen om man i t ex fotokurserna kunde lägga upp en google-site med alla uppgifter, material, inbäddade You-Tubeklipp som eleverna kan gå in på, med t ex ljussättning, Photoshop-tutorials osv. Om sedan eleverna kunde ha sin egen google-site med sina bilder samlade i en portfolio + de skrivna dokument som de gör i kursen (som jag dessutom kunde kommentera och ge feedback på) , så vore det ju ännu bättre. Både jag och eleverna skulle nå allting hemifrån och man kunde kommunicera på sidan utan att det ska skrivas ut en massa. Måste tänka vidare...men nu ska jag sova.

söndag, april 26, 2009

Påsken ute

Hm... nu var vi ju inte bara inne under påsk. Här några sena bilder från en härlig dag i Sikfors där vi hälsade på mamma & Kjell i husvagnen.

fredag, april 24, 2009

Anbud

Vi fick ett anbud av snickarfirma nr 2 idag för utbyggnaden, så nu ska vi klura på det i helgen, men det såg bra ut och de kan köra igång i början av sommaren så vi behöver inte vänta till efter semestern som vi hade befarat. Känns bra!

Verkligen skönt i luften, vi gjorde en enkel middag ute, grillade mackor. Sixten åt medan han satt i gungan. I morgon blir det en tur till Lionsloppisen, den vill man inte missa!

torsdag, april 23, 2009

Mör i kroppen

Innebandyn ikväll tog nästan kål på mig, nu känner man sig lagom mör... Skönt att det är fredag imorgon!

söndag, april 19, 2009

Allt har ett slut, så även loven...

Å så var påsklovet slut! Jag hade gärna varit ledig en vecka till. Mari & Markus har varit här på lunch och vi åt middag hos Urban & Josephine, så det blev i alla fall en trevlig avslutning på lovet. Arbetsveckan börjar rätt bra också, jag ska följa med Linda och treorna på studiebesök till Luleå imorgon.

fredag, april 17, 2009

Påsken inne



tisdag, april 14, 2009

Cykeliver

Fantastiskt väder igår och idag, vårsolen har lyst med full kraft. Vi har påtat på utomhus och plockat fram cyklarna till pojkarnas stora förtjusning - det har cyklats fram och tillbaka och hit & dit. Igår eftermiddag for vi iväg till Skellefteå och trevlig middag hos Katti & Petter, önskar att de bodde närmare så vi kunde ses oftare!

Ikväll har jag klippt pojkarna, så nu är de vårfina. I morgon kommer en snickarfirma hit och ska kolla på huset för att sedan räkna på kostnaderna för utbyggnaden. En annan firma ska redan ha räknat, men vi har inte fått något besked ännu.

söndag, april 12, 2009

Rensning

En plötslig kraftansträngning idag resulterade i två stora säckar med kläder till den stundande Lions-loppisen. Så nu är de minsta barnkläderna genomgångna, det som ska sparas är i två kartonger istället för sex halvfulla. Och tro det eller ej, även min egen garderob har minskat med en hyfsat stor hög med kläder. Fantastiskt! Känns skönt.

Våren i London

onsdag, april 08, 2009

Kvart i nio

Hemma igen från London, där vi haft intensiva, men roliga dagar med eleverna. Stegräknaren visade på 3,3 mil. Var vi gick får jag rapportera om sen, nu är det galet mycket att hinna med innan påsklovet. Det vill säga imorgon...och jag har lektioner hela dagen. Nånting säger mig att jag inte kommer att hinna hälften. Bäst att sova nu.

Mysigt att vara hemma igen med min fina familj. Dagens bästa kommentar från Sixten (på skötbordet):
"Klockan är tolv. Kvart i nio."