tisdag, mars 31, 2009

Vinst idag

Värkande kropp efter dagens innebandymatch mot vinnarna i elevernas turnering idag. Eller rättare sagt efter spelet med kollegorna efteråt, med högt tempo och alldeles för jämn match. Förkylningen tar ut sin rätt...eller så är det bara den dåliga formen efter förkylningen. Eller åldern? Vet inte vad jag ska skylla på. Roligt var det i alla fall, och elevmatchen vann vi såklart :) med 8 - 2.

söndag, mars 29, 2009

Nedräkning

Helgen har susat förbi snabbt som vanligt. Viktor och Mats var på minihajk i Svensbyn och sov över i en timrad stuga med juniorerna fredag till lördag. Det var rätt så kylslaget i stugan, trots att de eldae hela natten, så Mats hade inte sovit många timmar, han gav upp vid tvåtiden och var eldvakt istället. Han såg lite mosig ut framåt lördagkvällen...Linda var förbi med barnen på lunch och utestund i solen och sedan kom Kerstin, Josephine och Hanna kom och åt middag med oss.

Mysig junta hos Anna idag var precis vad jag behövde för att skjuta upp söndagsångesten lite.
Nu är det nedräkning inför Londonresan med eleverna, på torsdag åker vi!

lördag, mars 28, 2009

Flygtur i rymden

Ett av Ivars legobyggen på flygtur i rymden.

söndag, mars 22, 2009

Kisa mot solen

Klarblå himmel idag! Vi for på Pottan och åkte bob och madrass, värmde mackor över elden och kisade mot solen.

fredag, mars 20, 2009

Helg!

Fredagstrött, jag somnade inne hos Ivar när vi myste efter att ha läst boken. Skönt med helg!

PS Kika gärna in på mina elevers klassblogg, vi har lagt ut logotyper som de formgett till MRT Nord, Mark & Rivteknik AB i grafisk kommunikationskursen. Tolv förslag, nästa vecka får de veta vilken grafisk profil som företaget har valt.

söndag, mars 15, 2009

Sol och renskinn

Äntligen en dag med strålande sol! Jag, Ivar och Sixten var ute en stor del av dagen. Mats hade skottat fram en soffa vid grillplatsen när snön var lös, och nu hade den packat ihop sig och var helt perfekt, så renskinnet åkte fram. Mysigt!

lördag, mars 14, 2009

Gripande

Mari har skrivit en stark artikel i dagens PT, om 34-åriga Sabina som har en långt gången cancer, Tänk att veta att man antagligen snart ska dö ifrån sina barn, lämna dem utan sin mamma. Att förbereda sin egen begravning, och ordna för barnen. Tanken svindlar om man tänker sig själv i den situationen. Livet kan vara grymt.

torsdag, mars 12, 2009

Hemavan

Mats och Viktor är i Hemavan med scouterna till på söndag. Jag och smågrabbarna håller ställningarna här hemma så länge. Hoppas de får lite sol!

söndag, mars 08, 2009

Sportlovet

fredag, mars 06, 2009

Dagen idag

Vallsberget idag med storpojkarna, Sixten fick vara hos mormor. Jag kände mig otroligt stel och mör i kroppen i morse efter gårdagens innebandypass och kände egentligen inte för att ge mig ut i backen, men lite slalom var nog bra för att mjuka upp kroppen lite. Mulet och dimmigt, men skön temperatur. Sedan trevlig födelsedagsmiddag hos pojkarnas farmor & farfar, Rut fyllde 74 idag.

Räknarna som försvann var hyfsat lätta att få tillbaka, skönt. HTML-kodning är inte min starka sida...

torsdag, mars 05, 2009

Räknare försvunnen

Suck. Jag gjorde om bloggen lite och var då tvungen att övergå till en nyare version av blogger. Jag insåg först nu att jag tappat räknaren på vägen, vilket innebär att jag måste in och bråka med HTML-koden för att installera den på nytt, och då står den väl på noll. Jag har dessutom för mig att den som räknade antal besökare per dag var krånglig att få till. Nån som kan rädda mig?

tisdag, mars 03, 2009

Bokstävernas magi

Jobbade igår, satt på skolan och bedömde bilder och gjorde lite inköp. Tog en långlunch med Mari på Nodo, mycket trevligt! Och nu har jag sportlov!

På kvällen spelade vi Alfapet, jag & Ivar mot Mats & Viktor. Viktor skrattade så han kinade åt de knasiga ord vi försökte få till på slutet när det blev svårt - helt hans humor! Ivar har länge varit nära att knäcka läskoden, men nu läste han alla korta ord. Snacka om stolt kille när vi sa: "Men Ivar, nu kan du ju faktiskt läsa!"

Lillebror försöker ju snappa allt som storebröderna pratar om och gör, så han tog häromdagen en papperslapp och en penna och plitade noggrant ner små krumelurer. Sen visade han lappen stolt och sa: "A i A i"! Så han har liksom fattat att krumelurer kan ha speciella namn. Han har också börjat berätta vad han ritar. Han gjorde en snabb svepning med pennan över pappret och sa sen förvånad men nöjd: "En katt!" Sedan blev det en katt till och en hund. Och pappa och mamma - snabbare och rakare streck, men han var lika nöjd ändå.

söndag, mars 01, 2009

Långträskhelg

En trevlig helg med innebandygänget. Vi åkte upp till Långträsk redan fredagkväll och hade en kanonfin dag med skotertur på lördagen. Vi stekte souvas på murrikkan (hm, stavning?) och njöt av solen när den tittade fram. Spetsad choklad på renskinn i den soliga snödrivan när vi kom tillbaka, sedan bastu, god middag och fest på kvällen. Vad kan man mer begära av en bra dag?