lördag, januari 31, 2009

Semlor?

Åt första semlan idag. Köpes. Kanske jag skulle baka semlor i år? Jag gjorde inga ifjol, med de hembakta slår köpes med hästlängder.

Klippte alla fyra herrarna i familjen ikväll. Sixten mest för att han ville, han ska ju göra allt som bröderna gör, men det var inte lika roligt som han trodde...men hans fjun blev något kortare i alla fall.

Solen tittade fram idag, det var länge sen sist. Jag längtar till den börjar värma, när man kan sitta ute och njuta medan snön smälter och det droppar och porlar. För att inte tala om när perennerna börjar titta fram i rabatten...

söndag, januari 25, 2009

Tvååringen






Två år idag, lillemannen i familjen. Han har njutit av uppmärksamheten idag, öppnat paket så det stått härliga till och plockat godisen från tårtan istället för att blåsa ut ljusen. Grattis Sixten!

fredag, januari 23, 2009

Trumma på vift

Sixtens födelsedag imorgon, han fyller två! Jag har slagit in presenter ikväll, minus en. Den ligger antagligen vid vägkanten nånstans mellan Barnens Hus och Hortlax. Det klassiska "jag lägger den här på biltaket medan jag stuvar in det här och hjälper barnen på plats"-misstaget. Så ser ni en liten trumma ligga och skräpa så är det Sixtens... Vi ringde Barnens Hus, men den låg inte på parkeringen. Mats åkte och kollade efter att vi ätit middag, men han såg den inte nånstans på vägen heller. Ja ja, det är ju inte så att han blir utan presenter, men lite förargligt var det.

söndag, januari 18, 2009

Kill på kinden


Söndagkväll. Jag har gått en promenad med fjäderlätta snöflingor som killades på kinderna. Känns som att det var längesen det snöade? Bra att det kom lite snö på den hårda isskorpan.

Barnen har varit krassliga i helgen, men imorgon tror jag att alla kan gå till skola/förskola. Känns inte så jobbigt att det är söndagkväll och jobb imorgon, annars brukar ju söndagsångesten vara min ständige följeslagare. Kanske jag gjorde bort den i fredags? Eller så jagade jag bort den med shopping... (Det finns inget som muntrar upp tillvaron så bra som lite god shoppingg, hur hemskt det än låter) Jag var nämligen och fyndade på rean i lördags, flera bra inköp till lite pengar. Vad sägs om fyra toppar och en tunika för 178 kr? De större pojkarna fick sig också var sin skjorta.

Sixten blev utan den här gången, han får nöta på de ärvda kläderna, men som ni ser på bilden så livar han upp dem med diverse accessoarer! Halsbanden är det första han ser till att få på sig på morgonen och det sista vi lägger undan efter godnattsagan.

fredag, januari 16, 2009

Tung start

Det har varit en kämpig start på terminen, mycket jobb och planering, sena kvällar och lite arbetsglädje, framförallt en känsla av inkompetens. Bloggen har stått stilla, tiden finns bara inte där. Nåja, jag ska väl göra ett försök till bättring, nu har ju kurserna kommit igång, så det ska väl lätta på arbetsbördan lite.

Nu är väl Mats hemma snart från jouren, han fyller år i morgon, alldeles strax närmare bestämt - grattis mannen min!

lördag, januari 03, 2009

Vänner

Trevliga dagar med flera besök av goda vänner, jag njuter och insuper välbehövlig energi inför vårterminen! (Tack vännerna!) I morgon blir det besök på Teknikens Hus och hälsa på vänner i Luleå.

fredag, januari 02, 2009

Att spela Monopol




Mats jobbade halv dag idag, pojkarna ägnade förmiddan åt att försöka spela klart Monopolpartiet de påbörjade igår. Sixten gjorde sitt bästa för att sno åt sig diverse spelpjäser (speciellt Ivars - han hade nämligen bilen) och hus, för att inte tala om pengarna som han snabbt som ögat rafsade ner så fort han kom åt. Jag försökte hålla honom sysselsatt på annat håll, samtidigt som jag ville hålla lite koll på det mystiska fenomenet att storebror fick alla kort med "Felräkning i banken till er favör, inkassera kronor 2 000", medan lillebror hela tiden fick betala...

Inte utan att man blir lite nostalgisk, Monopol har man ju spelat ett antal gånger. Men jag kan inte låta bli att förundras hur man kan redesigna ett spel och misslyckas så katastrofalt. Vissa symboler är väldigt enkla, nästan klumpiga, med tjocka linjer, medan andra är detaljerade clipartbilder, ingen helhetstanke i varken färg eller form. Till det pengar helt utan pengakänsla i gräsliga färger. Originalet är fantastiskt mycket bättre, i alla fall i ögonen på en obotlig nostalgiker med grafisk-formintresse...

torsdag, januari 01, 2009

2009