fredag, november 28, 2008

Helg

Fredag till slut, även den här veckan har varit körig. Imorgon har vi Öppet Hus på skolan, med information till alla niondeklassare med föräldrar. Brukar vara rätt roligt när man väl är där, fast jag är alltid nervös för att tekniken ska krångla.

söndag, november 23, 2008

Dunig snö


Snön har kommit, lätt och dunig. Ivar blev överlycklig i morse och gav sig ut och skottade, gjorde högar, tog fram boben och körde. Dagen har varit lätt seg, men på ett skönt sätt, efter en supertrevlig vernissagefest på Bryggargatan igår, där Maris texter och Sarahs akrylmålningar och emaljkonst visades. Jag är så imponerad av deras talanger och driftighet!

fredag, november 21, 2008

En av världens bästa smygare

En vansinnigt arbetsam vecka, men nu är det äntligen fredag...Jag har jobbat varenda ledig minut av dagen känns det som. Jag har bedömt och skrivit kommentarer på elevarbeten och satt betyg på kursen som avslutades idag, Och eftersom jag jobbade med annat som skulle skickas till tryck inför skolans Öppet Hus både måndag- och tisdagkväll så var det bara onsdag- och torsdagkvällen kvar att jobba på, eftersom arbetstiden i övrigt ätits upp av möten. Men nu: barnen är i säng och ett inspelat avsnitt av Jekyll väntar. Och det nyinköpta matbordet med de fina stolarna är på plats i köket!




En kul grej av Ivar ikväll förresten, när han och jag skulle gå upp för att läsa godnattsaga. Jag hyssjade lite och sa att "vi smyger lite, Sixten håller på att somna". Sagt och gjort, Ivar smög uppför trappan med all sin kraft och konstaterade med sitt härliga självförtroende och med största allvar:
"Jag är nog en av världens bästa smygare!", varpå han sekunden efteråt släpper en ljudlig fjärt...

fredag, november 14, 2008

Fredagsnöje

Trött men rätt nöjd. Jag har ägnat fredagskvällen åt att rätta fotoproven jag hade i eftermiddags med A-kursen som avslutas nästa vecka. Jag har även bildanalyser och porträttbilder att bedöma med samma kurs, så jag tänkte det är lika bra att göra bort lite. Skönt att det var gjort! Och eleverna hade lyckats bra! Nu ska jag sova. Hoppas Sixten ändrar sin nya vana att vakna halv sex tills imorgon. Men när jag tänker efter så får jag nog sova hur som helst, det var nämligen jag som steg upp i morse. Sorry Mats...men jag hoppas förstås för din skull att han sover till nio!

onsdag, november 12, 2008

Promenad och bad

En halvtimmes promenad och ett varmt bad gjorde gott i kroppen! Det var hur längesen som helst jag tog ett bad.

Igår kväll var jag hos Kristina i på kryddparty, mysigt med surr och gott fika! Inga inköp blev det dock för min del. Nu en kopp te och ett inspelat avsnitt av Weeds.

söndag, november 09, 2008

Fars dag


Nu ska vi till farmor & farfar på farsdagslunch. Med sig har Ivar det här kortet som han gjort själv. Det föreställer farfar och hans hund Bess.

lördag, november 08, 2008

Höstdagar







Några bilder från höstlovet, när jag och min bror var ute med barnen vid stugan och grillade korv en dag.

fredag, november 07, 2008

Fredagstrött

Och efter bloggpausen följde ännu en bloggpaus, men mest beroende på en intensiv vecka. Utvecklingssamtal för Viktor och Me&I-party i tisdags och jobb på kvällarna. Mest nöjd med veckan är jag att jag hittat en bra sida på nätet att använda i undervisningen i foto; prophotolife.com, där man via "video library" får ta del av små miniföreläsningar (3-10 min) om ljussättning, produktfoto etc. Kolla gärna!

Torsdagen var jag på Acusticum hela dagen, med den arbetsgrupp jag är med i, som ska arbeta fram ett strategidokument angående media och IKT, som ska gälla för förskola till gymnasium. Hittills har det varit väldigt givande och intressant, men i torsdags kom vi verkligen ingen vart. Eller så var frågeställningarna de svåraste, jag vet inte. Tur att det fanns en godisskål mitt på konferensbordet...

Idag var jag och Åsa och hälsade på våran innebandykompis och kollega på sjukhuset. Det var lite känslosamt men fantastiskt roligt att se honom igen, och få byta ut den bild jag har på näthinnan av honom från förra torsdagen, till en pigg och levande.

Nu väntar sängen, jag är hur trött som helst...

söndag, november 02, 2008

Lättnad

En bloggpaus råkade det bli. Det beror nog mest på att jag inte har velat skriva om det som mest har varit i mina tankar eftersom allt var ovisst, och allt annat har känts för banalt och innehållslöst att pladdra om.

I torsdagskväll var jag och spelade innebandy som vanligt, när en av spelkompisarna fick hjärtstillestånd. En kille (sjuksköterska som tur var!) gav honom hjärt-och lungräddning tills ambulansen kom. Ambulanspersonalen arbetade sen i vad som kändes som en evighet för att få igång honom. (Jag trodde det var 20 minuter, men det visade sig i efterhand att det bara var åtta minuter...) Till slut fick de puls på honom och kunde ta med honom till akuten. Han har varit nedkyld och nedsövd sedan dess och vi har tänkt alla möjliga tankar. Men ikväll har han vaknat upp och efter vad vi fått höra verkar han vara okej. Vilken obeskrivlig lättnad!

Vi brukar spela på söndagarna, men ikväll träffades vi bara och fikade och pratade, det kändes skönt att få ventilera tankar och höra allas bild av det som hände.