tisdag, september 30, 2008

Stockholmshelg!

Vi lämnade barnen i trygga händer och åkte ner till huvudstaden på fredagkväll. Mats och Magnus gjorde bra ifrån sig på Lidingöloppet på lördagen men hade ändå ork att traska runt på stan efteråt. Jag och Kerstin var minst lika trötta efter en förmiddag i affärerna...Trevlig shopping (mycket nöjd med min nya svarta väska!), och gott fika på Helmers café, en ny favorit. Besök på en italiensk restaurang på kvällen, Mancini, rekommenderas!

Söndagen var det strålande sol, vi åkte ut till Rosendals trädgård på förmiddan. Jag plockade med mig kastanjer från skogen på väg dit, de är ju så fantastiskt fina! Eleverna ska få fota olika skärpedjup i morgon, så jag tänkte ta med dem som fotoobjekt om de vill testa lite närbilder med kort skärpedjup. Jag älskar färgkombinationen med det limegröna, taggiga skalet som spricker upp och innanför det tjocka vita skalet den mörka rödbruna kastanjen.

tisdag, september 23, 2008

Första parkett

Hela tomatskörden är nu inplockad och ligger och solar sig på fönsterbrädan.

söndag, september 21, 2008

Höstbestyr

En bra helg, vädret har ju varit fantastiskt! Både värme och sol. Idag har vi varit ute, besök av Ivars kompis Fabian och hans mamma och lillasyster, som går på Sixtens dagis. Vi grillade mackor ute till lunch och sen lite höstbestyr. Vi plockade in alla tomater från växthuset, så nu är fönsterbrädan full av gröna tomater. Jag gjorde ett ryck och flyttade några daggkåpor för att ge plats åt en nyinköpt buske i rabatten vid grillplatsen. Hann precis innan jag skulle iväg på bio med Kicki för att se Mamma Mia, äntligen blev det av att se den. En film att bli glad av!

fredag, september 19, 2008

Fredag!

Å så skönt med fredag! Kroppen är trött efter två (!) timmars innebandy i går kväll och hjärnan är trött efter fotogenomgångar idag. Tur att jag har så trevliga elever!

När jag kom hem luktade det gott av kanel redan i hallen, Mats och Viktor hade bakat äppelkaka (den enda kakan Mats ger sig på, men det gör han bra!). Ivar blev nöjd att få efterrätt, han efterlyste det redan igår.
Smaskens!

tisdag, september 16, 2008

Fiffige Ivar

Ikväll har Ivar byggt vidare på ett av sina kartonghus som han påbörjade för nån dag sedan. Han är verkligen påhittig och praktisk, hittar kluriga lösningar på det mesta! Han gjorde en båt som hörde till huset, med en flaggstång och en flagga i toppen. Han tyckte att flaggan skulle kunna hissas, och inte bara genom att man drog i den med handen, utan som på riktigt. Jag tipsade om att han kunde ta ett snöre till hjälp och vips så hade han fäst ett snöre som var fastsatt på "marken" och i flaggan, så om man drar i snöret, så kan man hala flaggan. Fiffigt va!

måndag, september 15, 2008

Underbart sagt

Med belåten suck kom dessa ord från sexårige sonen Ivar någon kväll sedan när vi sa godnatt:
- Du är underbar...

söndag, september 14, 2008

Monstersquash

Måste bara visa monstersquashen jag skördade för någon vecka sen. Jag glömde bort squashen några veckor när det var så dåligt väder och när jag kollade så fanns det flera fina normalstora, men ett par jättelika. La mobiltelefonen bredvid så det skulle synas hur stor den är.

Veckorapport

Var visst en hel vecka sen jag bloggade. Veckodagarna går så fort och kvällarna är fyllda med laga mat, tväta, läsa godnattsaga och en del aktiviteter. Viktor har haft uppstart med scouterna och Ivar börjar simskolan ikväll. Jag var på innebandy i torsdags, vi var hela tretton stycken och spelade i A-hallen, jätteroligt! Fyra på plan, vilket gjorde att passningsspelet blev mycket bättre och det fanns lite yta att röra sig på.

Jag och Mats var på Carl-Einar Häckners föreställning Pusseldrömmar i måndags, befriande roligt! En blandning av stand-up och trolleri, han är ju så fantastisk på att få med sig publiken och hur han sen bär sig åt när han trollar är ju en gåta.

Åt tacos hos Urban & Josephine igår kväll, efter en kort stadstur och fönstermålning. Idag har vi städat en del och sorterat lite kläder. Ivar har just kommit hem från kalas på sporthallen. Det verkar inte som att vi får till nån junta förrän i oktober, alla har fullt program, tråkigt, jag saknar juntakvällarna!

söndag, september 07, 2008

Blått är gott...


En både bra och dålig helg. Det dåliga har jag ingen lust att skriva om här, så istället får det bli bilder från dagens smakprov på blåbärsbullarna jag bakade i morse. Sixten sa "bulla" för första gången och lät sig väl smaka.

En bra avslutning på helgen i alla fall, med mysig lunch hos Kicki & Roger, målning av garagefönster och bra telefonprat med Anna. Och så bästa serien just nu, Ashes to ashes till kvällsfikat (har ni inte börjat se den än, så gör det!). Sixten är frisk nu, men Ivar blev hängig när vi var hos Kicki, ville inte ens äta efterätten (då är han sjuk!), utan la sig att vila i deras soffa. När vi kom hem hade han 39,5, så jag förstår att han kände sig spak!

fredag, september 05, 2008

Redo för sexårs!

Det är mycket jag inte har hunnit blogga om på sistone. En utmaning från Mari som jag inte har tagit itu med, den kommer förhoppningsvis så småningom. Och så bilderna på Ivar första skoldagen i förskoleklassen!

torsdag, september 04, 2008

Kille med feber

Mats var hemma med Sixten i tisdags och jag i onsdags. Då var han feberfri och pigg, så vi trodde helt säkert att han skulle till dagis idag, men i natt vaknade han och var alldeles het. Vi ringde till mormorjouren, så hon kom och var med Sixten (hon skjutsade och hämtade även kusin Hanna från skolan, så hon fick en riktig heldag), det passade så dåligt för både mig och Mats att vara hemma. Imorgon är jag hemma en liten stund på morgonen innan min lektion och så byter Mats av mig vid tio-snåret. Det känns som om veckan blev kort när jag var hemma en dag, redan fredag imorgon!

tisdag, september 02, 2008

Dagen idag

Sixten fick feber i natt, förkyld och snorig. Mats var hemma idag och jag blir hemma imorgon, så får vi hoppas att han är feberfri imorgon och kan vara på dagis på torsdag. Jag lunchade med Mari på Nodo idag, så trevligt att få sitta i lugn och ro och prata om allt möjligt.

Sedan en snabb koll på stan efter nya affischer och skyltar inför min stadsrunda med mina grafisk-form-elever nästa vecka. Jag brukar ta med dem för att kolla in logotyper, typografin på skyltar och affischer o s v i början av kursen, när jag går igenom just det. Perfekt att få se exempel "live" istället för med projektorn!

Eftermiddan tillbringade jag i garaget med att kitta fönster. Vore skönt att få det klart nån gång...