tisdag, september 25, 2007

måndag, september 24, 2007

Den sjuke Ivar med gluggen

Sjuke Ivar har varit så söt idag, lite lagom sjuk med blossiga kinder och glansig blick, trött ibland och pigg ibland. Några utvalda kommentarer:

- Jag vill gosa med dig i soffan.
- Det är synd om mig.
- Jag vill ha ett mjukdjur att gosa med.
- Jag har tappat min tand! Men jag vet inte var den är!
- Men hur kunde tanden hamna i glaset? Kan tänder flyga? (Apropå att tanden som inte hittades redan hade förvandlats till en guldpeng i Ivars vattenglas vid sängen när jag gick upp för att se var den var...)
- Jag fryser.
- Det är kul att tappa tänder!
- Jag är trött.

Vi skulle fota gluggen, men kamerabatteriet lade av, så bildbevis kommer imorgon.

söndag, september 23, 2007

Ännu mer förkylda

Nu är vi mer förkylda, lite feber här och där. Sixten har varit lite småfebrig av och till och Ivar trillade dit ordentligt i eftermiddags. Jag blir hemma med dem imorgon.

fredag, september 21, 2007

Förkylt

Usch för den där fasen när man bara nyser och det kliar i näsan och halsen. Och så en blåsa längst fram på tungan...

Annars har det varit en bra dag. Stefan snickrade klart garageväggen på morgonen och svärfar har varit här och grundmålat. Han och Mats körde bort skräpet till soptippen och Viktor följde med. Ivar har lekt med kompisen Fabian både på förmiddagen och eftermiddagen och jag har gjort en fin höstkruka att sätta på pappas grav och en till bron här hemma.

Svärmor ringde ikväll och undrade om jag ville in och kika på nya Gallerian imorgon så kunde hon passa pojkarna. Självklart! Jag är ordentligt nyfiken på hur det ser ut därinne. Känns helt rätt med lite nya affärer i stan! Nu lite honungsvatten och glass för den onda halsen.

torsdag, september 20, 2007

Knyt en knut


Ikväll drog Ivar en lina kors och tvärs och knöt fast i dörrhandtagen i hallen, in i köket, genom handtaget till mikron och vidare till en stol. Fällor för tjuvarna. Det var så roligt att han struntade i Bolibompa.

Annars har det varit en
händelserik dag. Stefan Snickare har varit här och förvandlat vår dubbelgaragedörr till en vägg med en dörröppning, ivrigt påhejad av Ivar när han kommit hem från dagis. På med snickarbyxorna och hörselkåporna! Viktor blev också inspirerad och började spika inne i garaget.

Så har farmor och farfar äntligen kommit hit från Rudsjö, härligt att se dem igen! Både Viktor och Ivar har längtat länge. Sixten fick visa upp sina två tänder och sina nya färdigheter han lärt sig sedan sist. Farfar var imponerad av ålningstaktiken; precis som man får lära sig i det militära!

måndag, september 17, 2007

Ruskväder

Och så var klockan snart tolv igen...jag har blivit förkyld så egentligen borde jag verkligen sova. Regnet har vräkt ner idag, det gillar jag inte, jag får alltid en känsla av att det ska läka in vatten någonstans i huset. Och det gör det också, eller i garaget närmare bestämt. Vid fönstret, men vi har inte riktigt hittat var det kan leta sig in. Usch och fy för sånt. Imorgon har de lovat bättre väder. Hoppas det!

söndag, september 16, 2007

Farbror Sixten


Vi har plockat fram gubbpyjamasen som både Viktor och Ivar haft, så ikväll var det premiär för Sixten. Farbror Sixten, som nu kan sitta ganska bra utan stöd.

torsdag, september 13, 2007

Godnatt...punkt se

Dags att gå och knyta sig. Jag får säga som min kollegas dotter när hon var liten. Hon skulle gå och lägga sig och på väg upp för trappen när hon vänder sig om och säger:
"Godnatt...punkt se!"

onsdag, september 12, 2007

Vackert morgonljus




När jag skulle hämta tidningen i morse såg jag vilket vackert ljus det var inne i växthuset, då solen silades genom de immiga rutorna. In efter kameran! (Bilderna blev visst pyttesmå, klicka om du vill se dem i större format)

lördag, september 08, 2007

Lördagkväll i Hortlax

En regnig, men ändå bra dag. Vi var in till stan och ekiperade pojkarna med nya kraftiga höstgympaskor, sockar och en fordrad gummijacka till Ivar - världens bästa utelekplagg för små killar! När skorna var utprovade åt vi lunch hos mamma och sedan fick alla tre pojkar husera där medan vi fortsatte stadsturen. Sixten fick en mössa från Rumba.

Väl hemma klarnade det upp så Mats tränade lite cykling med Ivar och vi planterade ner havtornsbusken bredvid växthuset (äntligen, stackars lilla buske, vad du har väntat i din lilla kruka...) och satte lite stenar runtom mot gruset.

Ikväll har vi ordnat och städat i hallen. Lördagkväll i Hortlax! Nåja, det var enormt skönt att få lite ordning där i alla fall.

tisdag, september 04, 2007

Majsen är skördad!


Idag har vi skördat majsen! Förväntansfulla pojkhänder bröt av de tre kolvarna och skalade av blasten - stora och fina majskorn fanns därunder. Ivar kunde knappt bärga sig till middagen när han skulle få smaka. Men det var värt all väntan för de var otroligt goda, så söt majs har jag aldrig smakat! Så kul också att de små majskornen som pojkarna petade ner i små krukor i våras kunde växa sig så stora. Fantastiskt. Majs blir det definitivt även nästa år!

måndag, september 03, 2007

På upptäcksfärd med bus i blicken




Sixten upptäcker världen just nu. Han susar omkring i gåstolen eller ålar sig runt på golvet och hittar intressanta områden att utforska. Bus i blicken. Kan man dra i det? Äta det? Eller bara mosa ihop det? Så fort diskmaskinen öppnas paddlar småbenen på för att hinna dit, så det gäller att vara snabb.

söndag, september 02, 2007

Vi tar fönstervägen idag

Idag är vi bokstavligt talat inmålade i ett hörn. Eller i ett hus i alla fall.

Igår eftermiddag målade jag bron. Luften var klar och solen tittade fram då och då, så vi räknade med att det skulle hinna torka gott och väl under natten. Tolv timmars torktid. Om det inte regnar på natten...

I morse när Mats gick ut klibbade han fast, så han fick backa och ta fönstervägen istället. Under taket torkar det nog under dagen, men det är värre med själva trappstegen som det har regnat på ända sedan i morse, färgen har delvis runnit bort, pigmentet flockat sig och det har stänkt upp grå färg på den röda falufärgen. Sixten har fått sova inne och Kerstin fick komma och skjutsa Ivar till Fabians kalas, för vi fick ju inte ut vagnen och Mats har bilen i Norrfjärden där Viktor spelar fotbollsmatch.

Ja ja, värre saker har ju hänt. Jag får måla på ett varv på själva stegen en solig, varm förmiddag. Kan man få beställa en sådan?

lördag, september 01, 2007

Storkillen


Våran storkille har blivit ännu större, åtta år närmare bestämt. Han fyllde igår och cyklade stolt med Mats till skolan med nya treväxlade cykeln. Idag var det kalas för killarna i klassen.

Jag pustade ut med ett bad ikväll, tände värmeljus och Mats kom upp med ett glas vin till mig, så det kändes superlyxigt. Sedan såg vi två inspelade avsnitt av Weeds.