måndag, augusti 28, 2006

En kaosartad morgon

Idag har jag & Linda haft våra nya elever som vi är mentor för hos mig på en liten lärakänna-förmiddag med lekar och fika. Blev lyckat till slut trots en kaosartad start. Några skulle ta sig hit själva, några med Linda och resten åka buss. Det visade sig dock att de duktiga mentorerna hade läst fel i busslistan och skickat dem att vänta på en buss som inte alls gick till Hortlax, utan skulle stanna i stan.

Vi hade inget mobilnummer till någon av dem, utan satte oss snabbt i var sin bil och styrde kosan mot busstationen, där vi tänkte att de hade stigit av. Lindas sambo fick också rycka dit med en bil. Ingen där...

Ringde till skolan, men de hade inte sett till några förvirrade elever. Åkte i alla fall för att kolla i skolan och där stod de välartade ungdomarna och väntade så snällt. Någon av kompisarna som väntade hemma hos mig hade fått tag i dem till slut, så de visste att vi var på väg. Bussen hade aldrig ens kommit förbi, så då väntade de. Full fart mot Hortlax och lekarna. Pust.

lördag, augusti 26, 2006

Det regnar!

Skönt att växterna äntligen får lite vatten. Hoppas bara att det inte regnar på måndag, för då kommer mina nya elever hit på förmiddagen, för lite lärakännalekar och picknick. Min första jobbarvecka med eleverna är till ända och jag känner mig helt slut - men det känns bra ändå. Bara så mycket att göra. Jag får nog nöja mig med att blogga en gång i veckan eller så.

Växthuset står där hånfullt med sina tomma gluggar utan glas. Något misstämmer lite, det är förskjutet där taket tar emot väggarna. Vi har pratat med Florum och ska skicka bilder, menr vi tror inte att vi har satt upp det galet. Kanske de kan ge oss något tips. Eller så har vi fått ett måndagsexemplar, med felkapade bitar.


måndag, augusti 21, 2006

Första skoldagen


Idag var Viktors första riktiga skoldag. Vi höll nästan på att glömma den obligatoriska bilden med skolväskan på bron, men jag kom på det i sista stund. Stilig gosse va?

Helgens eskapader


Helgen har tillbringats i Stockholms utkanter. Vi firade svärfar som fyllde 70 på fredagen, med en otroligt god middag på Sigtuna Stiftelse där vi också bodde.

Träffade mer släkt på lördagen och drog sedan vidare till Mariefred till Erika & Calle som bor i ett jättefint hus med pojkarna Vidar och Arvid. Vi åkte ångtåg till Viktor och Ivars stora förtjusning, de har en ideell förening som kör flera turer per dag med riktigt fina gamla ångtåg. Pojkarna lekte sedan på jättebra så vi hann surra och umgås riktigt mycket med Erika och Calle innan vi skulle flyga hem på söndagen.

torsdag, augusti 17, 2006

Ett pyre bor i magen


Idag var vi och kikade på det lilla pyret som numera bor i min mage. Det är så häftigt att se att det faktiskt är sant, att det finns en liten person därinne, som hela tiden joxar och boxar med armar och ben. Och lillhjärtat som pickar...

söndag, augusti 13, 2006

Jobbet väntar...

Friåret är slut. Imorgon börjar jag om att jobba. Hur kunde det gå så snabbt? Det känns både kul och jobbigt att börja om. Ska bli kul att få jobbarkompisar igen! Kommer två nya tjejer till arbetslaget också.

Största omställningen blir nog tempot. Och kvällsjobbet. Jag ska jobba 75 %, så onsdagar blir jag ledig med Ivar. Blir ett skönt avbrott mitt i veckan.

Jag måste skriva om min rubrik till bloggen förresten. Men inte idag. Har varit full rulle från morgon till kväll. Växthusbygge (pappa och Mats har byggt halva taket nu) och kalas för Ivar med släkten. Och så har jag packat mina jobbpärmar och böcker som jag tog hem innan friåret. Det blev några tygpåsar fulla kan jag avslöja...

lördag, augusti 12, 2006

Växthuset snart på plats!



Igår var vi och hämtade växthuset i Burträsk. Det var tur att Katti & Petter bjöd oss på trevlig middag, pojkarna blev less i bilen redan innan vi var i Skellefteå så att fara direkt hem hade blivit tungt.

Så idag har byggandet börjat! Det kändes lite som en tomteverkstad när vi satt och limmade och slog i träpluggar i alla korta bitar. Men sen när vi satte ihop sektionerna gick det undan så jag tycker vi hann riktigt långt idag, trots att vi hade pojkarna som sprang runt benen på oss. Inte så klurigt heller som jag trodde att det skulle vara. Mats borrade och jag skruvade. Pappa kom hit efter sitt Noliabesök och konstaterade nöjt att vi fixade det utan hans hjälp än så länge.

torsdag, augusti 10, 2006

Sista dagarna på sommarlovet

Har varit tempo de här sista dagarna av sommarlovet. Jag tagit ett litet kliv i i den grafiska formgivningens värld! Jag fick ett litet uppdrag av Hans som var här i helgen, (med egna företaget Zirconmedia) att skissa på en broschyr, så kvällarna har jag suttit med det. Jättekul!

Bad och sol på Norrstrandsbadet med Kicki och pojkarna igår, inskolning på fritids idag, inhandlade lite kläder till Viktor, var in till min rektor och fick mitt schema och avslutade med en trevlig junta med flickorna.

Och så hämtar vi växthuset i morgon! Hurra hurra! Ska först på inskolning med båda pojkarna och fara och köpa grus. Jag har inte kört med släp förr, så jag tar med mig broder Urban som räddare i nöden om det går illa, typ om jag blockerar hela Hortlaxvägen och varken tar mig framåt eller bakåt... Men det vore ju bra att öva, så jag tänkte köra så får han sitta bredvid.

När turen till Burträsk är avklarad får vi middag hos Katti & Petter i Skellefteå. Sedan är det dags för det stora IQ-testet: att få ihop växthuset!

måndag, augusti 07, 2006

Gamla goda vänner




I helgen har vi haft besök av gamla Umeåvännerna Anna & David och Hans & Helena med barnen Albin och Elin och vovvarna Siba och Sassa. Egentligen känner vi varann från Solvikstiden, jag och Anna och Hazze (eller har du övergått till Hasse?) gick i samma klass på konstlinjen där på folkhögskolan, men vi fortsatte umgås även när vi alla bodde i Umeå åren efter Solvik.

Mysiga människor! Supertrevligt att få träffas igen, det var några år sen vi träffades alla samtidigt. Umgås, grilla, äta, sova och träffas mera dagen därpå.

onsdag, augusti 02, 2006

En läspande storkille


Vi har en läspande storkille, för nu är andra framtanden också tappad!

En liten snickare


Idag var det Ivars födelsedag. Fyra år är han nu, lillkillen! Farmor & farfar hade skickat paket med riktiga snickarbyxor och jobbarhandskar som han stoltserade med större delen av dagen, sedan han fyllt fickorna med alla sina verktyg. Han kom själv på att det ju var jättebra att ha snickarbyxorna, så inte myrorna kunde krypa på honom när han byggde hus. (Gårdagens bygge av spillbitar avbröts i tårar för att han var rädd för myror.) Här poserar han framför byggstenarna.

Sol hela dagen, bad på Norrstrand och pannkakstårta till kvällsmat. Ivar tyckte födelsedagen var jättebra! Mer kalas blir det nog när alla släktingar kommer hem från sina semestrar.